Afscheid Janneke

Lieve yogi’s
2019 gaat een jaar worden waar dingen anders zullen gaan dan in de voorgaande jaren. In het Sanskriet hebben ze daar de term Anicha voor. Anicha is Sanskriet voor: verandering. De Boeddha gebruikte het woord om aan te duiden dat alles in het leven vergankelijk is.

De minst leuke verandering is het wellicht het besluit van Janneke om te stoppen met de lessen in Ursem. Op deze plek wil ik mijn waardering voor haar delen. Door zich als tweede leraar bij Yogaura aan te sluiten bood ze de aflopen twee jaar de keus om yoga op een andere manier te beleven en heeft ze iets heel nieuws naar Ursem gebracht, namelijk Stoelyoga. Altijd op zoek naar manieren om zichzelf te verdiepen en naar mogelijkheden om datgene wat haar drijft te delen met anderen.
Mij rest niets anders dan te zeggen: “Namaste, Janneke: een diepe buiging in dankbaarheid voor alles dat je gedaan hebt en de wens dat er goede dingen op je pad blijven komen”.

Carlien

Afscheidsbericht Janneke

Lieve mensen,
Op maandagochtend 17 december zal ik mijn laatste twee yogalessen geven bij Yogastudio Yogaura in Ursem. Iets meer dan twee jaar terug, half november 2016, mocht ik mijn eerste yogales geven op maandagochtend. Ik vond het super spannend en ik was bang dat er niemand zou komen. Daarom had ik gevraagd of mijn vader mee wilde komen doen zodat ik niet voor een lege zaal zou staan!
Dat heeft hij gedaan en gelukkig was hij niet de enige. Hij gaat overigens liever naar de vrijdagochtend les van Carlien, want die bevalt hem beter, haha!

De afgelopen twee jaar heb ik van Carlien alle vrijheid gekregen om ook naast de yogalessen mijn plannen en ideeën uit te voeren. Het begon met het maandelijkse meditatie moment, wat later een comeback maakte als de Yoga Special. En ook staat er nu al enige tijd Stoelyoga op het lesrooster. Een bijzondere les waarbij de yogahoudingen uitgevoerd worden op of met de stoel.

Ik was in het begin bang dat mensen ‘mijn’ ademhalingsoefeningen en uitgebreide meditaties zweverig of raar zouden vinden. Maar niks blijkt minder waar. Juist de ademhalingsoefeningen en meditaties worden erg gewaardeerd!

En al vind ik het lastig om los te laten wat ik het opgebouwd in Ursem, vind ik het ook fijn dat er ruimte komt voor iets nieuws. Ik wil jullie bedanken voor de kansen die ik heb gekregen en de lessen die ik heb geleerd.

Namasté & liefs van Janneke

Deze taart heeft Carlien gemaakt ter ere van mijn eerste yogales in november 2016. Ik vind het wel toepasselijk om hier ook mee af te sluiten!